pondělí 2. února 2015

První černý minigolf v Praze




Karel Jahoda objevil nevšední minigolf a chtěl by se jako obvykle podělit o zážitek.

Při zkoumání staropražských  průchodů jsme s Natálkou (6) a Tobiášem (9) procházeli hodně klikatým průchodem spojujícím Spálenou a Opatovickou, v místech, kde kdysi sídlilo slavné Vilímkovo nakladatelství. Těsně před východem do Opatovické jsem si všiml úplně nového označení "Glow Prague Minigolf " - aha, o glow minigolfu jsem už pravda někde něco četl - ve svetě je to docela vyhlášená atrakce - neonový minigolf v černém prostoru. To je vlastně světelné pojetí naruby - místo bílých žárovek by tu měli mít fluorescentní černé světlo a k tomu barevné rekvizity. Ptám se dětí, ty nadšeně přikyvují a.... už vstupujeme dovnitř, plni napjatého očekávání co to bude?




Kráťoučké schodišťátko a ....najednou se ocitáme v černé tmě...tedy vlastně ne v úplné tmě, ale v jakési obrovité místnosti s černými stěnami. A o to více vyniká v neonovém světle 18 minigolfových jamek. Natálka se radostně směje a ukazuje na náhle jasně zářící bílou mikinu Tobiáše. A už je nemůžu zastavit - ženou se úprkem k nejbližší jamce. Já mám chvíli strach, aby se v té tmě o něco nepřerazili, ale úplně zbytečně. Všechny hrany jednotlivých hracích polí jsou naopak natolik kontrastní vůči okolní tmě, že je to vlastně bezpečnější než běžný minigolf v běžném světě...
Pro mě je to všechno ale moc rychlé, takže si hned u vchodu, kde  je pokladna spojená s barem, raději dávám malé pivo a snažím se  zorientovat.



Rozhlížím se pozorněji a vidím, že uprostřed nad jednou jamkou trůní jakási obrovitá věž připomínající gotické pražské věže a všude na stěnách neonují streetartové dekorace s motivy Prahy a české historie - nad jednou jamkou na mě otcovsky shlíží císař František Josef I. a o kus dál dlouhé tělo prvorepublikového Československa, navíc všechno je tu chronologicky seřazeno. Celému prostoru pak vévodí obrovská dekorace s motivem pražského orloje. Spolumajitelka Julie se usmívá a vysvětluje, že se tu děti mezi hrou můžou nenásilně i něčemu přiučit z českých dějin. Zřejmě ano, ani růžový tank nad jamkou v další místnosti není jen hrací prvkem, i ten nám něco připomene z naší historie.



Povídám si s Julií a ta mě informuje, že minigolf tu není jenom pro děti a třeba jejich narozeninové party, ale zahrát si sem můžou přijít i týmy kolegů z práce a party dospěláků nebo si prostor klidně i pronajmout a využít na vlastně úplně cokoliv :)



Minigolf tu otevřeli teprve tuto sobotu, ale dozvídám se, že už se přidělávají další překážky, takže se začínám těšit na další návštěvu. Rozhodl jsem se, že to ukážu i svým známým. Zatímco si naše děti budou hrát, můžeme probrat denní starosti a pak si dát hru i mezi sebou. Koneckonců, děláme všichni v centru, takže je fajn, že první černý adventure minigolf v Praze je jen kousek od Národní.




Žádné komentáře:

Okomentovat